Jak nabýt sexuální sebevědomí - Vitavera - Váš psycholog na telefonu!
Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

vloženo 10.1. 2022Jak nabýt sexuální sebevědomí

Máte pocit, že jsou okolo vás lidé, kteří vypadají pokaždé přitažlivě? A říkáte si, jak to proboha dělají? Jako spousta jiných lidí se asi pokaždé necítíme skvěle a sexy. Zkrátka míváme dny, kdy se samy sobě nelíbíme a raději bychom zůstali zavření doma. Ale máme i dny, kdy z nás vyzařuje zdravá sebejistota a každý kolemjdoucí opačného pohlaví se na nás otočí. Jak to ale dělají ti, kteří tak působí neustále? Je za tím sexuální sebevědomí.

Každý z nás touží po spokojeném a šťastném životě. Kdo si s tím spojuje kvalitní partnerský vztah a tudíž i sex, není mu lhostejné, jak na svého partnera působí. Chce být svým partnerem vnímán jako přitažlivý a prostě působit sexy. Znesnadňuje nám to fakt, že je obecně za ideál považováno štíhlé tělo a mladistvá tvář. O tom nás dnes a denně přesvědčují reklamy, které taková těla a takové tváře používají. Nesmíme zapomínat na to, že by pro nás mělo být rozhodující vnímání přitažlivosti naším partnerem a řídit bychom se tedy měli hlavně tím, co se líbí právě našemu partnerovi a nám samotným.

Naučme se mít se více rádi

Konkrétně ženám může sexuální sebevědomí nabourávat jejich vnímání vlastního těla. Když se žena necítí být zrovna ideálem krásy, může to zbytečně brzdit její uvolnění v intimních okamžicích. Estetickou stránku přitom muži před sexem přestávají vnímat komplexně. Vnímají jen ženskou nahotu, která je vzrušuje a soustředí se pouze na nejvzrušivější partie. Přehnaná sebekritika je tudíž v tomto případě opravdu zbytečně omezující.

Své sebevědomí ve vztahu k opačnému pohlaví vnímá každý jinak. Roli hraje stydlivost, bezesporu i zkušenosti, ale určující je vnímání vlastního těla. Pakliže se nám na sobě něco nelíbí, bude to naše sexuální sebevědomí pouze srážet. Jsou ženy, které si myslí, že ho nemají a tudíž ani není co zvyšovat. Jiné věří, že je to o duši, o duševním sebevědomí a o tom, zda jsme schopni naznačit opačnému pohlaví, co se nám líbí a co nám dělá dobře. A mnoho žen se časem přesvědčí o tom, že se jim sexuální sebevědomí zvyšuje díky prožitým zkušenostem.

PSYCHOLOGICKÁ POMOC NA TELEFONU - NONSTOP A ZCELA DISKRÉTNÍ! Volejte 900 70 10 20*


Chceme-li posílit své sexuální sebevědomí, určitě nesmíme zapomínat na pravidelný pohyb, protože je nezbytné mít alespoň nějakou fyzickou kondičku. Musíme mít zdravě rádi sebe a své tělo. Měli bychom být uvolnění a nepociťovat napětí. Je také důležité, abychom byli schopni vyslovit své sexuální potřeby a rovněž bychom měli znát sexuální potřeby našeho partnera. Dáme-li najevo, že rozumíme duši našeho protějšku, je to pro něj vždy sexy a vzrušující a nás to tak dělá více žádoucí.

Pečujme o své nitro a své zbraně vytahujme postupně

Každý má samozřejmě jiné potřeby a chutě, nelze ke všem přistupovat jednotně. V případě mužů ale existují určité finty, které by na většinu z nich zapůsobit měly. Pokud například umí žena pěkně tančit, tak svůdné pohyby a řeč ženského těla při tanci dostanou nejednoho muže. Na většinu žen zase určitě zapůsobí inteligentní humor, něžnost a na plné čáře potom to, když dá muž najevo (ať už to tak sám cítí či nikoli), že chce primárně uspokojit on svou partnerku.

Na obě pohlaví má silný vliv vůně protějšku. To, jak si navzájem voníme, hraje velkou roli. Jestliže chceme svou vůni podpořit parfémem, měli bychom volit takoví, který se k nám hodí a dobře vyjadřuje naše nitro. Pokud jde o samotný sex, pak bychom naše erotické umění měli "dávkovat" postupně, abychom všechny naše triumfy neodhalili hned při první příležitosti. Nic nezvýší sexuální sebevědomí tak spolehlivě, jako spokojený protějšek, který nám po milování vyjadřuje svůj obdiv.

Každý z nás má někdy tzv. dny "blbec" a jindy zase cítíme, že zřejmě cosi vyzařujeme, protože na nás okolí líbivě pohlíží. Stává se to jak ženám, tak mužům, ve chvílích, kdy jsme šťastní, spokojení, cítíme se dobře a své starosti tak nějak nevnímáme. Tyto momenty znamenají, že nás nic netíží, jsme uvolnění a je nám vnitřně moc dobře. Pak nám jde úsměv tak nějak sám. A s tím úsměvem vysíláme i signály, že jsme sami se sebou spokojeni a tudíž máme prostor pro uspokojování druhého. Tento náš stav je nejlepším lékem pro naše (nejen) sexuální sebevědomí. Menší či větší starosti máme všichni. Kdo je umí snášet tak, aby při nich co nejméně trpěl, například třeba meditací, pečuje tím o svou vnitřní krásu. Všechno totiž vychází z nitra. Budeme-li pečovat o svou duši, budeme zůstávat krásní bez ohledu na věk. Ať jsme mladí či staří, zářící duše je to, co působí sexy a dělá nás neodolatelnými.

Další články

Time management - umíte si správně naplánovat svůj čas?vloženo 3. 1. 2022

Time management - umíte si správně naplánovat svůj čas?

Stává se Vám často, že nestíháte dokončovat v termínech svoji práci? Trávíte v zaměstnání přesčasy? Nemáte dostatek času na svoji rodinu, přátele a koníčky? Ptáte se sami sebe, jak je možné, že kolegové stihnou více práce?

Pokud jste na aspoň jednu otázku odpověděli ano, nastal čas se začít věnovat kvalitnímu plánování svého času.

Tanec jako afrodiziakumvloženo 27. 12. 2021

Tanec jako afrodiziakum

Mnohým z nás dělá tanec dobře. Nemusíme přímo my sami tančit, stačí nám tanec sledovat a zajistí nám dobrou náladu. Málokdo z nás se však začne tanci věnovat.

Může nás překvapit, jakou jiskru do našeho vztahu dokáže vnést tanec a jak umí probudit spící vášeň.

Sebevědomí základem pevného vztahuvloženo 20. 12. 2021

Sebevědomí základem pevného vztahu

Čím je sebevědomí pro partnerské vztahy? Proč se ve vztazích opakovaně dopouštíme stejných chyb? Můžeme se s partnerem cítit vyrovnaní a být trvale šťastní?

Partnerské vztahy jsou jedny z nejdůležitějších aspektů našich životů.

Co jsme věděli jako děti a dnes na to zapomínámevloženo 13. 12. 2021

Co jsme věděli jako děti a dnes na to zapomínáme

Děti bývají moudřejší než dospělí. Jsou i mnohem šťastnější. Ráno nedočkavě vstanou a už se ženou za vším, co život může nabídnout. Vždyť je ještě tolik věcí, které chtějí udělat a zažít.

Buďme víc jako děti!


Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)


obchodní podmínky zpracování osobních údajů zpracování cookies mobilní verze  spolupracujte s námi  vaše názory a připomínky