100 let Republiky! - Vitavera - Váš psycholog na telefonu!
Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

vloženo 28.10. 2018100 let Republiky!

Má tento svátek význam slavit?

Když ke mně přišla moje šokovaná dcera, která chodí do 8. třídy, a sdělila mi, že se na její základní škole vytvořila frakce bojující za zrušení státního svátku 28. října, byla jsem sama vyděšená. První, co mě napadlo: Proč rušit volno? I když jsem sama zaměstnavatelem a mělo by mi to dělat dobře, protože ušetřím. Sama si velmi dobře vzpomínám na svá školní léta a každý den prázdnin, ať už letních dvouměsíčních, tak podzimních, jarních, velikonočních, ředitelských dnů. VOLNO! Vypadá to tak, že dnešní mládež, naše budoucnost, je více prozíravá! Ano, chce být, má svůj rozum, ví, co je správné. Ano, do jejích rukou se vkládáme, i když o tom ještě nevíme, anebo nechceme. Oni jsou naše budoucnost.

Československo neexistuje?

Proč bychom měli slavit svátek Československa, když už vlastně žádné Československo neexistuje! Toť jejich pádný argument. Význam svátku je této generaci bohužel zatím skryt. Je důležité si uvědomit, že neoslavujeme stát spojující různé regiony, ale Republiku! Oslavujeme národní obrozence a mnoho jejich předchůdců, kteří padli za svou BUDOUCÍ VLAST.

Co je Republika?

Co si pod ní představíme?
Republika, osamostatnění se od Rakouska – Uherska. Republika; Platón a Sokrates. Z jejich dialogu vznikla Ústava. Jinak psáno Republika. Oni byli ti, kdo odvrátili myšlení společnosti od toho, jak jsme vznikli jako stát, k tomu, jak žijeme. To jest, jak spolu dokázat vzájemně a s úctou fungovat a žít.
 

NAŠI PSYCHOLOGOVÉ JSOU VÁM K DISPOZICI NA TELEFONU -  24 HODIN DENNĚ, 7 DNÍ V TÝDNU!


Čím jsme si prošli…

Nejsme však o kus dál než před 100 lety? Během nichž jsme se ve dvou světových válkách navzájem a z různých důvodů zabíjeli, šikanovali, týrali a ubližovali si? Neprožili jsme si totalitní režim plný zákazů a diktatury? Nežijeme nyní v blahobytu, bez hladu a ve štěstí? Nenastartovali to právě naši předci, kteří dávali svou hlavu na pranýř? Nemáte pocit vděčnosti? Není touto poctou právě tento státní svátek 28.října?

Chovejme se k sobě s úctou!

Za mě stoprocentně ANO. A je strašné, že tak krásné slovo je možné zničit jednou vládnoucí stranou. Pojďme se snažit, chápat, mít se rádi a neřešit malichernosti. Když budeme věřit a snažit se, svět okolo nás se bude měnit. Efekt neuvidíme hned, možná ani za celý svůj vlastní život, ale určitě jej prožijí a uvidí naše děti a další generace.

Přeji vám krásný svátek a přemýšlejte a jednejte tak, jak byste chtěli, aby se ostatní chovali k Vám.

Děkuji

Věra Schneider

Další články

Psycholog na telefonu – diskrétně a okamžitě!vloženo 28. 1. 2014

Psycholog na telefonu – diskrétně a okamžitě!

„Návštěva“ psychologa se stává v Česku konečně legitimní!  Nebojte se psychologa!

Mít problém není ostuda ani známka slabosti. Každý z nás se v životě občas dostane do situace, která nám přináší těžké zkoušky a se svými potížemi si neumí poradit sám.

Dvakrát vodku!vloženo 18. 9. 2012

Dvakrát vodku!

„Dvakrát vodku!“

Tak tuhle větu v našich restauracích nějakou dobu neuslyšíme. Poprvé v historii České republiky máme prohibici kvůli tomu, že se na trh dostal alkohol spolu s methanolem.

|<< < 1 | 2

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)


obchodní podmínky zpracování osobních údajů zpracování cookies mobilní verze  spolupracujte s námi  vaše názory a připomínky