Buďte sami sobě koučem - Vitavera - Váš psycholog na telefonu!
Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

vloženo 15.8. 2022Buďte sami sobě koučem

Vybudovat prosperující firmu jen s jedním autem a tím, co uveze, se zdá prakticky nemožné. Jak ale říká přímo pan Němec, majitel jedné z největších firem navrhujících zahrady: kdyby to vzdal hned na začátku, čemu by to posloužilo?

Začalo to sázkou a skončilo úspěšným podnikáním

Pan Němec začínal jako každý jiný. Začal ale jinak myslet. „Hodně mi pomohlo trénování našeho amatérského fotbalového družstva. Prostě jsem sám na sebe aplikoval ty věci, které kluky vždycky přiměly i po náročném tréninku nebo prohraném zápase znovu vstát a vrátit se na hřiště. Sám se sebou jsem se pak vsadil, že do pěti let budu mít plně prosperující firmu.“

Co je „sebekoučing“?

Dnes moderní pojem „kouč“ je původně trenér sportovního družstva. Své svěřence učí být stále rychlejší, silnější, šikovnější. Nepřináší ale bezmyšlenkovitou dřinu, motivuje. Zůstat motivovaný je těžké, právě tehdy přichází a znovu nastartuje vaši touhu po dosáhnutí lepšího výsledku.

PSYCHOLOGICKÁ POMOC NA TELEFONU - NONSTOP A ZCELA DISKRÉTNÍ! Volejte 900 70 10 20*

Ten nejlepší kouč právě pro vás jste nakonec vždy vy sami. Chtějte svůj lepší výsledek. Člověk, který si chce odsedět svých osm hodin v práci a pak se večer kouknout na TV, nedosáhne ničeho víc, než právě toho. Máte vyšší cíle? Výborně! Pusťte se do nich.

• Neusněte
Vylepte si na ledničku, pracovní stůl nebo kamkoli, kde se pohybujete nejčastěji, svoje cíle. Mějte neustále na očích, čeho chcete dosáhnout a kvůli čemu se snažíte. Rutina má jednu nepříjemnou vlastnost. Uspí vás. Ale mít se nějak dobře přeci není skvěle.

• Rekapitulujte
Každý večer se sami sebe ptejte, co vás ten den potěšilo, co se povedlo a co by šlo dělat lépe. Efektivněji, jinou cestou. Nehodnoťte. Pouze srovnejte fakta a utvořte z nich výsledek. Dobré uchovejte, na nedokonalém zapracujete. Ale až zítra. Nejlepší výsledky má odpočatý!

• Pohybujte se
Rok je tvořen dny. Zdánlivě jednoduché. Jestliže chcete svého cíle dosáhnout za rok, musíte k němu směřovat 365 dní. Co děláte každý den přímo určuje to, kdo jste a čeho nakonec dosáhnete. Koresponduje váš dlouhodobý cíl s jednotlivými úkony dne?

„Koučovat sám sebe mi nedovolilo to vzdát. Sám před sebou nemám žádnou výmluvu: vždycky jsem věděl, že ta strašlivá únava není tak hrozná, nebo že za bolestí hlavy je ve skutečnosti kocovina,“ dodává pan Němec na závěr. Sebekoučing není těžký. Začněte hned!

Další články

Význam smyšlené lásky - aplikace Invisible Boyfriendvloženo 1. 8. 2022

Význam smyšlené lásky - aplikace Invisible Boyfriend

Dostávat zamilované zprávy a květiny. To se líbí asi každé ženě. Ale nikdy svou lásku nespatřit? Zdání dokáže oklamat srdce. To zdání pomůže vyvolat aplikace Invisible Boyfriend - neviditelná láska.

Jeví se to jako podivné, ale může to napomoct k opravdové lásce.

O psychoterapii … aneb jak se nezbláznitvloženo 25. 7. 2022

O psychoterapii … aneb jak se nezbláznit

Jsou lidé, a není jich málo, kteří si dokáží říct o pomoc, a na změně ve svém životě chtějí mít hlavní a největší podíl. Tito jedinci vyhledali pomoc psychoterapeuta z nejrůznějších důvodů.

Někomu byla psychoterapie doporučena, někdo ji považoval za poslední možnost, někdo jiný zase za experiment.

Cesta na vrcholvloženo 11. 7. 2022

Cesta na vrchol

Svaly nebo hlava? Aneb malé Gestalt – buddhistické zamyšlení

Známe to všichni. Krásná vyjížďka, rovinka, pěkný sjezd, zatáčka a najednou je tam. Kopec. A zpravidla dlouhý a táhlý či kratší ale strmější. Jak jej nejlépe zdolat?

Pozor na pocity úzkostivloženo 4. 7. 2022

Pozor na pocity úzkosti

Mírnou formu úzkostných pocitů asi občas pocítí každý z nás. Začnou-li ale být jejich projevy intenzivnější, měli bychom být na pozoru!

Co je to úzkost, jaké jsou její projevy a kde je pomyslná dělící čára mezi tím, co je běžné a co už není?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)


obchodní podmínky zpracování osobních údajů zpracování cookies mobilní verze  spolupracujte s námi  vaše názory a připomínky