Jak si udržet optimismus v čase epidemie - Vitavera - Váš psycholog na telefonu!
Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

vloženo 21.4. 2020Jak si udržet optimismus v čase epidemie

Doba je těžká – valí se na nás samé špatné zprávy. Jak nepodlehnout panice a přežít to všechno ve zdraví?

Máte obavy z nemoci?


Taky vás každý den ve zprávách děsí ty šílené počty nemocných? Přemýšlíte, jak ochránit sebe a svoji rodinu před nákazou? Je pro vás těžké se vyznat v té spleti doporučení a předpisů pro zachování zdraví? Nejste v tom sami! Ale zatímco ostatní šílí ve strachu z epidemie, vy nemusíte – poradíme vám, jak si udržet pozitivní myšlení a pevné zdraví!

Určitě jste již slyšeli, že tělo a duše jsou propojeny – a že správné naladění duše vám pomůže předejít dokonce i těm nejzávažnějším onemocněním. Naše tělesná schránka a naše duše jsou v podstatě jenom dvě strany stejně mince. Pokud strádá tělo, je pro duši těžké cítit se spokojeně. Ale stejně to platí i naopak.

Klid v duši – základ zdraví

Zkuste se zamyslet nad tím, kdy jste byli naposled nemocní, ať už to bylo jakékoliv nachlazení nebo chřipka. A vzpomeňte si na to, jak jste se cítili a co jste dělali těsně předtím, než na vás nemoc skočila. Byli jste unavení a ve stresu? Proháněli se vám hlavou pesimistické myšlenky, byli jste přetíženi a báli jste se toho, co je před vámi?

Nápadně často se nemoci objevují právě tehdy, když je toho na člověka už zkrátka příliš, a když se z vašeho života vytratí klid a pohoda – ať už z jakéhokoliv důvodu. Taková chřipka vám pak připomene, že je čas zpomalit tempo a odpočinout A co tedy dělat, aby se vám nemoci vyhýbaly? Přece vytvořit si klid v duši sami!

PSYCHOLOGICKÁ POMOC NA TELEFONU - NONSTOP A ZCELA DISKRÉTNÍ! Volejte 900 70 10 20*

Nenechejte se zbytečně stresovat!

Problém je, že žijeme ve zvláštní době. Při tom všem, co se kolem nás děje, je přímo mistrovský úkol udržet si vnitřní klid a nepodléhat stresu a panice. Stres a psychická únava ovšem oslabují imunitu. Jak už se ví, virus, kterého se teď všichni obáváme, většině lidí nezpůsobí závažnější potíže, a u těch, kdo mají dobrou imunitu, se dokonce nemusí objevit téměř žádné příznaky. Pokud si tedy udržíte pozitivní mysl a klid v duši, velmi to zvýší vaše šance, že vás tato epidemie obejde!

Ale jak na to? Úplně nejlepší by samozřejmě bylo vůbec nesledovat zprávy, které jsou největším živitelem paniky. Ale to je těžké, protože když se věci mění ze dne na den, je potřeba mít čerstvé informace. Co ovšem můžete udělat, je vybírat si, co si přečtete a co nikoliv. Zaměřte se hlavně na pozitivní novinky, třeba o nových lécích, nebo na ty užitečné, třeba co můžete udělat vy sami pro své zdraví a pro vaše nejbližší. O tom, kolik lidí kde na světě zemřelo, raději nečtěte – je to stejně špatný nápad, jako když se po přečtení černé kroniky jdete projít večer do parku!

Pozor, i dobrého moc škodí!

Snažíte se ze všech sil být odpovědní, dávat si na sebe pozor a dělat pro své zdraví maximum? Ujišťujete se každý den, že vy zkrátka neonemocníte, a dáváte si pozor, ať se do vaší pozitivně naladěné mysli nevkradne strach a černé myšlenky? Výborně! Ale pozor – v duchovním světe je ještě jedna důležitá zákonitost, kterou se vyplatí znát! A toto tajemství vám teď prozradíme!

V životě si k sobě přitahujeme to, čemu věnujeme energií. Když se naše myšlenky a pocity zaměřují k určitému tématu, časem se to stane naší realitou. To je taky vysvětluje, proč jsou lidé, kteří žijí v neustálém strachu z nemoci, náchylnější onemocnět. Ale pozor taky na druhý extrém! Kdo se v čase epidemie snaží zachovat si pozitivní myšlení takovým způsobem, že si pořád říká „Neonemocním!“ a neustále si zjišťuje, co je potřeba udělat pro zdraví, je to sice chvályhodné, ale má to velký háček! Uhodnete jaký?

I ten druhý, pozitivně naladěný optimista, totiž na nemoc pořád myslí! A tím jí věnuje energii! A to znamená, že sice o něco pomaleji, ale přece jen si ji do života může právě tímto způsobem přitáhnout. A nakonec taky onemocnět! Co z toho vyplývá? Když chcete zůstat zdraví, nejlepší je nad nemocí vůbec nepřemýšlet – ani s obavami, ani bez nich! Jasně, je tady a musíme proto všichni dodržovat jistá opatření – ale to je asi tak všechno, více své pozornosti jí věnovat nemusíte!

Další články:

Duševní choroba – daň za popularitu?vloženo 6. 4. 2020

Duševní choroba – daň za popularitu?

Proč jsou populární osobnosti více ohroženy duševními problémy?

V poslední době, hlavně díky médiím, často slýcháme, že se nějaký veřejně známý člověk, tedy celebrita, „zhroutil“. Ale co je tím myšleno a co za tím může být schováno?

Kybergroomingvloženo 23. 3. 2020

Kybergrooming

Jaké nebezpečí hrozí vašim dětem, když jsou on-line?

Na on-line sociálních sítích je možné si prohlížet profily miliónů uživatelů různého věku. Potencionální pachatelé trestné činnosti mají na internetu ohromné možnosti ve výběru svých obětí, které přesně odpovídají jejich potřebám.

Malé zamyšlení nad rozchody a sebeobviňovánímvloženo 6. 1. 2020

Malé zamyšlení nad rozchody a sebeobviňováním

O rozchodech by se dalo napsat, a také již bylo napsáno, opravdu hodně. Zaměříme se dnes tedy jenom na jeden malý aspekt, detail, proces, který s rozchodem souvisí a tím je sebeobviňování.

Sebeobviňování není ovšem ve hře jen při rozchodech, ale de facto při každé situaci, kdy se děje, či se již stalo, něco

Přínosy a dopady inkluzevloženo 18. 3. 2019

Přínosy a dopady inkluze

Pojem inkluze není v naší legislativě žádnou novinkou. Ve školství se s ní počítá již několik let. V poslední době se ale toto téma stalo více aktuálním.

Pokusme se podívat na obě strany mince a snažme se pochopit postoje dotčených stran a nic unáhleně nezatracovat.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >>|

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)


obchodní podmínky zpracování osobních údajů zpracování cookies mobilní verze  spolupracujte s námi  vaše názory a připomínky