Temná manipulace mysli - Vitavera - Váš psycholog na telefonu!
Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

vloženo 31.5. 2021Temná manipulace mysli

Podstata manipulace je prostá. Někdo vás dostane na svoji stranu a nepoužije při tom násilí. Zdánlivě. Akceptujete vnucené přesvědčení, jako svoje vlastní. A stanete se jeho obětí. Život se pak často promění v peklo.

Použité prostředky bývají mocné. Skrytá manipulace je promyšlená a plánovaná. Útočník nenápadně trousí poznámky, předem chystá výrazy obličeje. Obere vás o vaši svobodnou vůli. Budete si myslet, že jednáte podle svého vlastního uvážení, ale nebude to pravda. A vy to neuvidíte.

Manipulátor se nejprve zbaví protivníků a jejich vlivu na svou oběť. Těch, kteří nemají žádné vedlejší úmysly, jako třeba zotročit si vás. Protivníkem mu může být nejen člověk, kterému věříte, ale také nějaká hodnota, kterou uznáváte a je ve vašem životě důležitá, stejně jako například Bůh nebo andělská ochrana.

Prastaré techniky fungují po staletí


Manipulace působí na vaše základní lidské potřeby a city. Přirozené emoce jsou přesměrovány jinam. Jste tlačeni k tomu, abyste na ty původní zapomněli. Lidé používají silná slova. Nutí vás vzdát se svých práv.

Útočník si hned na začátku získá vaše sympatie. Využívá svého charisma a vašich slabých stránek. Navodí ve vás určitý pocit, třeba soucit. Bude vám lichotit. Naprosto spolehlivou zbraní je prohlubování pocitu viny, utvrzení přesvědčení o vlastní nedostatečnosti. Dále znevažování vašeho úspěchu a zdůraznění nějakého nezdaru. To je psychologický nátlak, který vás jednoho dne zaručeně začne ovlivňovat, když nebudete ostražití a nebudete si věřit.

PSYCHOLOGICKÁ POMOC NA TELEFONU - NONSTOP A ZCELA DISKRÉTNÍ! Volejte 900 70 10 20*


Vzbudí u vás potřebu, o které jste ani netušili, že ji máte. A pak se nabídne, že ji uspokojí. Normálně byste jeho myšlenky nepřijali, protože jsou vám cizí. Dokáže ale vaše myšlenky změnit, aniž byste si to uvědomili. A někdy si to dokonce uvědomíte, ale z nějakého důvodu nemůžete nebo se ani nechcete manipulaci bránit. Dosáhne tak svého cíle, má vás v hrsti.

Braňte se temnotě

Nejlepší způsob, jak se ubránit jakékoliv manipulaci, je být si vědom toho, co děláte a na co myslíte. To znamená, každý den si uvědomovat realitu svého vlastního života, kterou si vytváříte svými myšlenkami. Aktuální stav je vždy výsledkem vašich myšlenek v minulosti. Své myšlenky je třeba střežit. A pokud se svým životem nejste spokojeni, tak je změnit. A to hned.

Není to žádné scifi, i když to tak možná zní. Když se takzvané „mozkové hygieně“ nevěnujete sami, někdo jiný se toho ujme. A vymyje vám mozek. Pozor, nad tím již nemáte kontrolu! Znějí vám informace o osobním rozvoji jako absolutní blábol? Jste-li připraveni, přinese vám to inspiraci k tomu, abyste vzali svůj život do vlastních rukou.

Zachraňte se


Pěstujte si zdravé sebevědomí. Buďte si vědomi vlastní zodpovědnosti. Držte se pravidla: důvěřuj, ale prověřuj. Dejte si pozor, abyste manipulaci rozeznali, nejlépe hned v počátku. Ujasněte si svá práva. Odmítněte žádost manipulátora a neciťte se zavázáni. Nemějte vůči němu zábrany. Dejte jasně najevo své postoje a zůstaňte věrni své pravdě.

Temná manipulace je soubojem duchovních sil dobra a zla. Ať už si to lidé uvědomují nebo ne. S energiemi manipulace je spojena jedna závažná okolnost. Je těžké se od nich odtrhnout, protože mají svazující účinek. Zatímco energie světla a lásky, chcete-li ta božská, vám dává naprostou svobodu a nedrží vás.

Láska je tou nejsvětlejší a nejsvobodnější energií. Čím více jste s ní v souladu, tím více životní síly máte. Tím méně vás může manipulace ovládnout. Tím větší je pravděpodobnost, že sebou nikdy nenecháte manipulovat. Pracujte denně na pročišťování svého těla i duše. Hlídejte si, co jíte a v jakém prostředí se pohybujete. Pečujte zkrátka o sebe. Svůj osud máte ve svých rukou.

Další články

Jak přežít poslední zimní dny?vloženo 22. 2. 2021

Jak přežít poslední zimní dny?

I když je nyní už po slunovratu a Hromnicích a dny se pomalu a jistě prodlužují, může být pro nás zimní období z mnoha důvodů náročné (nedostatek světla, nízké teploty, atd…).

Přinášíme Vám 10 tipů, jak "přežít" v zimním mrazivém období.

Je důležitější dítě, nebo záchrana nového partnerského vztahu?vloženo 15. 2. 2021

Je důležitější dítě, nebo záchrana nového partnerského vztahu?

V naší poradně se poměrně často s touto otázkou setkáváme. Přesněji řečeno se stížnostmi lidí, kteří mají pocit, že jejich partner či partnerka příliš podléhají požadavkům a nárokům svých dětí na úkor budování nebo zachování partnerského soužití.

Jaké zvolit řešení?

Jak kontrolovat svoje emoce v práci?vloženo 8. 2. 2021

Jak kontrolovat svoje emoce v práci?

Rutina a tlak, který vyvolávají různé termíny a závazky, jsou nejčastější příčinou vzniku negativních emocí při práci. Jsou to ale stresové situace, které jsou nedílnou součástí života.

Jak je ovládat a neumožnit přitom vzniku konfliktním situacím?

Jak zvládat negativní poznámkyvloženo 1. 2. 2021

Jak zvládat negativní poznámky

Před kritiku, ať už oprávněnou či neoprávněnou, je občas postaven každý. Někdo ji dokáže ignorovat, jiný se kvůli ní trápí. V pořádku není ani jeden výsledek. Většina z nás ji však samozřejmě řeší.

Když od někoho z našeho okolí slyšíme nepříjemná slova o nás samotných, zasáhne nás to.

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)


obchodní podmínky zpracování osobních údajů zpracování cookies mobilní verze  spolupracujte s námi  vaše názory a připomínky