Temná manipulace mysli - Vitavera - Váš psycholog na telefonu!
Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

vloženo 31.5. 2021Temná manipulace mysli

Podstata manipulace je prostá. Někdo vás dostane na svoji stranu a nepoužije při tom násilí. Zdánlivě. Akceptujete vnucené přesvědčení, jako svoje vlastní. A stanete se jeho obětí. Život se pak často promění v peklo.

Použité prostředky bývají mocné. Skrytá manipulace je promyšlená a plánovaná. Útočník nenápadně trousí poznámky, předem chystá výrazy obličeje. Obere vás o vaši svobodnou vůli. Budete si myslet, že jednáte podle svého vlastního uvážení, ale nebude to pravda. A vy to neuvidíte.

Manipulátor se nejprve zbaví protivníků a jejich vlivu na svou oběť. Těch, kteří nemají žádné vedlejší úmysly, jako třeba zotročit si vás. Protivníkem mu může být nejen člověk, kterému věříte, ale také nějaká hodnota, kterou uznáváte a je ve vašem životě důležitá, stejně jako například Bůh nebo andělská ochrana.

Prastaré techniky fungují po staletí


Manipulace působí na vaše základní lidské potřeby a city. Přirozené emoce jsou přesměrovány jinam. Jste tlačeni k tomu, abyste na ty původní zapomněli. Lidé používají silná slova. Nutí vás vzdát se svých práv.

Útočník si hned na začátku získá vaše sympatie. Využívá svého charisma a vašich slabých stránek. Navodí ve vás určitý pocit, třeba soucit. Bude vám lichotit. Naprosto spolehlivou zbraní je prohlubování pocitu viny, utvrzení přesvědčení o vlastní nedostatečnosti. Dále znevažování vašeho úspěchu a zdůraznění nějakého nezdaru. To je psychologický nátlak, který vás jednoho dne zaručeně začne ovlivňovat, když nebudete ostražití a nebudete si věřit.

PSYCHOLOGICKÁ POMOC NA TELEFONU - NONSTOP A ZCELA DISKRÉTNÍ! Volejte 900 70 10 20*


Vzbudí u vás potřebu, o které jste ani netušili, že ji máte. A pak se nabídne, že ji uspokojí. Normálně byste jeho myšlenky nepřijali, protože jsou vám cizí. Dokáže ale vaše myšlenky změnit, aniž byste si to uvědomili. A někdy si to dokonce uvědomíte, ale z nějakého důvodu nemůžete nebo se ani nechcete manipulaci bránit. Dosáhne tak svého cíle, má vás v hrsti.

Braňte se temnotě

Nejlepší způsob, jak se ubránit jakékoliv manipulaci, je být si vědom toho, co děláte a na co myslíte. To znamená, každý den si uvědomovat realitu svého vlastního života, kterou si vytváříte svými myšlenkami. Aktuální stav je vždy výsledkem vašich myšlenek v minulosti. Své myšlenky je třeba střežit. A pokud se svým životem nejste spokojeni, tak je změnit. A to hned.

Není to žádné scifi, i když to tak možná zní. Když se takzvané „mozkové hygieně“ nevěnujete sami, někdo jiný se toho ujme. A vymyje vám mozek. Pozor, nad tím již nemáte kontrolu! Znějí vám informace o osobním rozvoji jako absolutní blábol? Jste-li připraveni, přinese vám to inspiraci k tomu, abyste vzali svůj život do vlastních rukou.

Zachraňte se


Pěstujte si zdravé sebevědomí. Buďte si vědomi vlastní zodpovědnosti. Držte se pravidla: důvěřuj, ale prověřuj. Dejte si pozor, abyste manipulaci rozeznali, nejlépe hned v počátku. Ujasněte si svá práva. Odmítněte žádost manipulátora a neciťte se zavázáni. Nemějte vůči němu zábrany. Dejte jasně najevo své postoje a zůstaňte věrni své pravdě.

Temná manipulace je soubojem duchovních sil dobra a zla. Ať už si to lidé uvědomují nebo ne. S energiemi manipulace je spojena jedna závažná okolnost. Je těžké se od nich odtrhnout, protože mají svazující účinek. Zatímco energie světla a lásky, chcete-li ta božská, vám dává naprostou svobodu a nedrží vás.

Láska je tou nejsvětlejší a nejsvobodnější energií. Čím více jste s ní v souladu, tím více životní síly máte. Tím méně vás může manipulace ovládnout. Tím větší je pravděpodobnost, že sebou nikdy nenecháte manipulovat. Pracujte denně na pročišťování svého těla i duše. Hlídejte si, co jíte a v jakém prostředí se pohybujete. Pečujte zkrátka o sebe. Svůj osud máte ve svých rukou.

Další články

Rozvod a dítě! Syndrom zavrženého rodiče.vloženo 26. 4. 2021

Rozvod a dítě! Syndrom zavrženého rodiče.

Rozvodovost se bohužel nevyhýbá manželstvím s dětmi, tudíž někdy jsou onoho vzorného chování dospělých svědci i děti. Dítě se stává ve sporu dvou dospělých nechtěně zbraní jednoho z nich.

Jeden z rodičů začne popuzovat dítě proti druhému rodiči. S tímto jevem se setkáváme zejména v situacích, kdy je dítě

Hysterie – seje vítr a miluje bouřivloženo 12. 4. 2021

Hysterie – seje vítr a miluje bouři

Zkuste popsat, jaká osoba se vám vybaví coby hysterka. Intrikaření a snaha ovládat okolí jí nebývá cizí. Umí vášnivě milovat, především sebe.

Jak takového člověka poznáte?

Drogová závislost dítěte a jeho rodina vloženo 5. 4. 2021

Drogová závislost dítěte a jeho rodina

Bere Vaše dítě drogy a Vy nevíte, jak se k němu chovat? Rádi byste mu pomohli, ale na druhou stranu máte pocit, že Vaši rodinu postupně ničí? A nebo se jen chcete něco dozvědět o tom, jak k drogově závislému přistupovat?

Proč Vaše dítě začalo s drogami?

Co si vyčítají muži a ženyvloženo 29. 3. 2021

Co si vyčítají muži a ženy

Často se nám na druhých něco nelíbí. Mužům na ženách, ženám na mužích. A tak se někdy neudržíme a druhému vyčítáme. Mnohdy si třeba ani neuvědomujeme, jak často.

Nikdo z nás asi nemá rád výčitky ohledně toho, jak se chováme nebo tváříme.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)


obchodní podmínky zpracování osobních údajů zpracování cookies mobilní verze  spolupracujte s námi  vaše názory a připomínky