Uzavřená mysl: jak brzdíme sami sebe - Vitavera - Váš psycholog na telefonu!
Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

vloženo 10.4. 2023Uzavřená mysl: jak brzdíme sami sebe

Už roky jste na stejné nudné pozici, zatímco služebně mladší jsou povyšováni? Svět kolem běží, kdežto vy zůstáváte na místě? Na vinně může být bludný kruh stvořený vaší vlastní myslí! Jak se ho zbavit?

Strašák pohodlnosti

Kristýna byla vždy po práci tak unavená, že vděčně sedla před hloupý seriál a relaxovala. Konečně nemusela nic řešit, nikam volat, problémy v seriálu byly prosté. Program ji ale krůček po krůčku zcela pohltil. Po seriálu si uvařila na další den a pak už bylo najednou moc pozdě. Po nějaké době ji začali předbíhat mladší kolegové a nakonec práci ztratila úplně. S odůvodněním, že „zakrněla“ a nekonkuruje ostatním kolegům.

Víte, co se stalo? Lidská mysl je jako dítě. Bude dělat to, co jí dovolíte. Kristýna řešila jen pracovní agendu a mimo zaměstnání se nechala zlákat pohodlností. Odstřihla se od nových podnětů a její mozek se odnaučil přizpůsobovat. Kreativní myšlení přitom nejvíce rozvíjíme právě při řešení komplikovaných problémů. Kristýna se u seriálů natolik zasekla, že přestala přemýšlet i v práci, nepřinášela nic nového. Pouštějte se i do věcí, které vám nejdou!

NAŠI PSYCHOLOGOVÉ JSOU VÁM K DISPOZICI NA TELEFONU -  24 HODIN DENNĚ, 7 DNÍ V TÝDNU!

Naslouchejte těm, které zrovna nemusíte

V dnešním společenském světě má stále více lidí problémy argumentovat. Jak to souvisí s uzavřenou myslí? Přirozeně se stýkáme hlavně s lidmi, se kterými si rozumíme. Zejména v zaměstnání ale čas od času musíme jednat i s někým, kdo je nám vyloženě nesympatický. Ta jednání jsou často nepříjemná. Ale všimli jste si, kolik argumentů jste nakonec přinesli?

Poslouchejte cizí nápady! Když s vámi všichni pořád jen souhlasí, moc nového se nedozvíte. Pouze jednání s lidmi úplně opačných zájmů vám něco přinese. Nutnost vymýšlet argumenty, proč se ten druhý mýlí, vás donutí přemýšlet nově. Vaše mysl zůstane otevřená a schopná se stále učit. Jako bonus si vylepšíte své řečnické schopnosti, se které jsou dnes potřeba jako sůl.

Vystupte z bludného kruhu


Co má společného křeček v běhacím kolečku, každodenní povinnosti a střídání ročních dob? Všechno se otáčí, opakuje pořád dokola. Křeček nikdy neuteče dál, než byl předtím, každodenní rutinu zkrátka musíte každý den udělat a planeta se pořád bude točit. Proto je tak snadné podlehnout stereotypu a zakopat se na místě.

S otevřenou myslí snáze poznáte příležitost. Ať už na lepší práci, nebo rozeznáte a včas opustíte nefunkční vztah. Zaměstnavatelé si také cení lidí, kteří jsou schopni přinášet vlastní nápady a chtějí se rozvíjet. Nenechte se zlákat pohodlností. Neuzavírejte svou mysl!

Další články

Anorexie versus bulimievloženo 30. 1. 2023

Anorexie versus bulimie

Anorexie i bulimie označují poruchu příjmu potravy. To mají společné. Jsou to závažné nemoci, jejichž hlavní příčina tkví v hlavě.

Ve většině případů mají chronický průběh a závažné jsou také proto, že jsou životu ohrožující!

Domácí násilí – jak jej rozpoznat?vloženo 16. 1. 2023

Domácí násilí – jak jej rozpoznat?

Posledních několik let slýcháme stále častěji termín domácí násilí. Ale jsme schopni jej rozpoznat?

Domácí násilí je specifický fenomén. Zpravidla se nám vybaví nějaký agresivní akt mezi dvěma blízkými osobami, manžely..

Jak čelit krizi středního věkuvloženo 2. 1. 2023

Jak čelit krizi středního věku

Co je vlastně krize středního věku? Následky vědomí, že za sebou máme polovinu života a že ta druhá uteče možná ještě rychleji a přitom už nebude tak pestrá, protože nám prostě přibývá věk a ubývají síly?

Je to problém pouze mužů nebo i žen? A dá se s ní něco dělat, aniž bychom za sebou museli spálit všechny mosty?

Vztahy a láska on-linevloženo 19. 12. 2022

Vztahy a láska on-line

Internet stále více ovládá naše životy!

Lidí tráví hodiny svého volného času komunikací a propojením s druhými lidmi na internetu. Svěřují se se svými nejhlubšími tajemstvími a touhami i zcela neznámým lidem. Tyto vztahy se pro ně stávají podmanivými a neodolatelnými.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)


obchodní podmínky zpracování osobních údajů zpracování cookies mobilní verze  spolupracujte s námi  vaše názory a připomínky